Снимка: БГНЕС
fallback

Мнозинството македонци смятат, че "като цяло" животът по времето на бивша Югославия е бил по-добър от сегашния, показва допитване до общественото мнение.

Над 60% от анкетираните смятат, че "животът по времето на комунизма като цяло е по-добър", съобщи Анастас Вангели от Центъра за политически изследвания.

Резултатите от анкетата, осъществена сред 1094-ма македонци през ноември, са публикувани във в. "Нова Македония".

Македония обяви независимостта си от бивша Югославия през 1991 г.

Сега безработицата в страната с около 2,2 милиона жители е най-високата на Балканите и е около 33%.

Страната е кандидатка за членство в Европейския съюз от 2005 г., но все още не е започнала преговори за присъединяване заради блокирането на спора й с Гърция за името.

Спорът е пречка и за присъединяването на Македония към НАТО.

Преговорите между Скопие и Атина под егидата на ООН до момента не са дали никакъв резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

202

Албанец

преди 13 години

Македонците изпитват носталгия към Албания!

201

Атила Български

преди 13 години

До "добавен от"- искам да ти се извиня ако грешно съм те разбрал, но ти сам си противоречиш, като веднъж казваш, че богата нация от фермери и предприемачи ще ме прати някъде си, а после казваш, че тя не съществува, защото е унищожена от някой си. Защо пишеш сърбин с главно "С"? Искам пак да те върна в Историята и да ти задам още един въпрос. До 1944г. БЪЛГАРИЯ е първа икономическа и военна сила на Балканите и шеста в Европа. Кой управляваше БЪЛГАРИЯ тогава? 1944-2010г.- това е пародия!

200

до така нар.Атила

преди 13 години

Не си си променил репертоара от този на други сайтове,виждам!Спри да ми говориш за Сърбите защото никъде не ги споменах!Нацията от БОГАТИ ФЕРМЕРИ И ПРЕДПРИЕМАЧИ в БЪЛГАРИЯ беше доведена до фиаско от ТЕЗИ КОИТО ТИ ПЛАЩАТ ДА ШИРИШ НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ в киберпространството!Не за сърбите говорих,човешка пародийо,говорех за ОПРОПАСТЕНИЯ НАРОД който създадоха,тези които ти плащат да насъскваш!Беден народ лесно се лъже!

fallback