Снимка: БГНЕС
fallback

Вицепремиерът на Македония Владимир Пешевски потвърди, че посланикът на България в Скопие му е връчил в четвъртък писмо с предложение към Македония да участва в изграждането на АЕЦ „Белене“, пише МИА.

Oще по темата

Пешевски каза, че такава опция не бива веднага да бъде изключена. Предложението ще бъде обсъдено сериозно, но е много рано да се даде окончателен отговор.

Той е поискал допълнителна информация за предвидената структура на собствеността и за участието на руски и други партньори в проекта.

„Трябва да научим всички подробности, а има и други аспекти, които ще обсъдим. В този момент предвид сериозността на въпроса не можем да дадем краен подробен отговор, но работим върху това“, каза Пешевски. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

as

преди 13 години

че то Белене нали е от Пиринския край .... известен връх ако незнаете .... та те имат рожденно право!

21

Haha

преди 13 години

E riskovete ako stane avariq nqma da sa samo za nas a za vsichki pone ot balkanskiq poluostrov

20

Боби

преди 13 години

Явно има силен натиск за тоя АЕЦ. Ако Сърбия даде 300 млн евро, Македония още 200 млн евро това няма да ни реши проблема с намирането на още 5.5 милиарда евро, но пък за сметка на това ще сме длъжни да довършим строежа. Затова няма да се изненадам ако руснаците тихичко надъхват сърби, македонци и т.н... Твърдо съм убеден, че ако дадем един милиард евро за саниране на сгради ще се окаже, че втори АЕЦ бе ни трябва. По-добре да искаме договори за предварително изкупуване на тока, а не мижави %ти

fallback