fallback

Преди седем години Кори Мейсън влезе в новинарските емисии, след като на 16 години получи разрешението да започне процеса по медикаментозна промяна на пола. Това вдъхнови неговата майка, Ерика, да направи същото. Така синът стана дъщеря, а майката - баща.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Corey Maison (@coreymaison)

Днес двамата са напълно неузнаваеми, като Кори редовно пуска снимки онлайн, а последната публикация на Ерик показва процесът, през който е преминал, за да се преобрази от жена в мъж.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eric Maison (@faerie77boi)

Кори знае още от малка, че е момиче в момчешко тяло. На 11 години тя вече започва да се облича и да изглежда като дама. Отначало обаче се страхувала, тъй като не знаела, дали семейството й ще я приеме. Но тя не само била приета след дълги и сложни разговори, но и вдъхновила и майка си Ерика, която също се борел със сексуалната си идентичност.

През 2015-та година тя получи разрешение да премине през хормонална терапия, а през 2016 г процесът започва и Ерика.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Corey Maison (@coreymaison)

Ерик, преди Ерика, се чувствал неудобно като жена през целия си живот и признава, че е "мразила бременноста си".

"Първото чувство беше облекчение, второто беше ужас", разказа Ерик пред 60 Minutes Australia. "Страх за това какво ще крие бъдещето ми… страх за това как ще изглежда остатъкът от живота ми. Имам пет прекрасни деца, имам страхотен съпруг и страхотен живот“

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eric Maison (@faerie77boi)

Животът и на дъщеря му Кори се промени доста драматично. В публикация в Instagram, в която тя показва себе си като малко момче, Кори пише:

"Не става дума за това да "стана" друг човек - аз вече съм това, което съм - просто искам тялото ми да отразява това. Не е като внезапно да се променя от човека, който винаги сте познавали - това е по-скоро за желанието ви да видите кой винаги съм бил. Мислех, че преходът е в това да стана повече като жена. Осъзнах, че всъщност става въпрос за това да стана повече като себе си."

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Corey Maison (@coreymaison)

Кори каза пред ABC News, че винаги е била близо до майка си, но че са "още по-близки", откакто двамата са започнали процеса на промяна заедно.

"Беше страхотно", каза тя. "Знам, че не съм сама и той разбира през какво преминавам, особено когато имам тежък ден или ако съм наистина разстроена за нещо, той винаги е там."

През 2007 г. Ерик Мейсън, тогава Ерика, се жени за съпруга си Лес Мейсън. Двойката има пет деца: Челси (24), Кори (16), Кейли (15), Елън (10) и Уилоу (7).

Първоначално Лес се изненадал от промяната у Ерика, но по-късно приел, че Ерик най-накрая ще живее живота си такъв, какъвто иска да бъде.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eric Maison (@faerie77boi)

"Беше страхотно да го гледам как най-накрая намира себе си и е свободен да изживее своята автентична истина", сподели Лес Мейсън пред ABC News . "Той знае, че винаги ще бъда до него през всичко, не само в прехода. Когато казах „Да“, имах предвид, докато не умра. Без значение какво ни поднася живота, ние ще се изправим заедно до самия край. И двамата са много по-щастливи и това щастие се излива в останалата част от семейството. Разбира се, че все още имаме различия, но в крайна сметка винаги изглаждаме нещата. Това е, което семейството трябва да прави".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

Хаха

преди 6 минути

До ???Той е извън играта!

131

Казума

преди 33 минути

До психиатър 119 То според тебе защо е цялата тази реклама на хиругическата и химическа кастрация.... Едно две поколения време и всякакви такива ще са окапали и няма да са оставили наследници.

130

Анонимен

преди 1 час

Пази Боже!

fallback