Снимка: Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград

На 7 април Сатиричен театър „Алеко Константинов“ връчи наградите „Златен Кукерикон“ за принос в развитието на изкуството на комедията и сатирата.
 
Един от големите победители на вечерта беше актьорът Калин Врачански, който бе отличен в категория „Мъжка роля“ за ролите на Бепо и Тито Мерели в спектакъла „Комедия за тенори“ от Кен Лудвиг, режисьор Асен Блатечки.
 
Премиерата на „Комедия за тенори“ беше през февруари на изминалата година на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград, а в момента постановката се радва на пълни зали из цяла България. Действието отвежда зрителите в Париж през 30-те години на миналия век – една хотелска стая, четирима тенори, две съпруги и няколко часа преди зрелищното шоу на вечерта.
 
Калин Врачански се превъплъщава в образите на Тито Мерели - един от тенорите и Бепо - пиколо в хотел, партнирайки си и с актьори Асен Блатчеки, Гринго-Богдан Григоров, Йордан Ангелов, Ива Кънева, Недиляна Павлик, Пепа Манева/Мариана Бонева.
 
Освен в „Комедия за тенори“, Калин Врачански участва и в спектаклите „Съмнение“ и „Метаморфози“, които може да гледате в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград през месец април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase