Снимка: Драматичен театър "Никола Вапцаров"-Благоевград

На 22 април от 19 ч. В НДК гостува постановка “Колко е важно да бъдеш сериозен”. Това е последната пиеса, написана от Оскар Уайлд. Заплетеният сюжет, комичните ситуации и персонажите със силен характер ще приковат вниманието на публиката.

Спектакълът на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград се играе с успех от 2021 година и продължава да бъде един от най-обичаните от зрителите. Режисьор на постановката е Антон Угринов. Той поставя на сцените на Театър „Възраждане“, Театрална работилница „Сфумато“, Народен театър „Иван Вазов“, а „Колко е важно да бъдеш сериозен“ е първата му постановка на сцената на театъра в Благоевград.

Сценограф и костюмограф на представлението е Ванина Цандева, композитор на представлението е Калин Николов. През 2022 година спектакълът получи две номинации за театралните награди „Златен Кукерикон“ в категория „Най-добър спектакъл“ и „Режисура“.

Актьорите, които вземат участие са: Нено Койнарски, Йордан Ангелов, Лора Христова, Недиляна Павлик, Албена Чобанова, Жанет Керанова, Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Теодор Куков и Десислава Кадийска.
„Няма нищо по-сигурно от това, че всички ние повече или по-малко избягваме да бъдем искрени с другите, а често и със самите себе си. Както тогава така и днес, живеем в общество, в което всеки се опитва да представи себе си не такъв какъвто е, а такъв какъвто би искал да бъде в очите на другите или както казва Оскар Уайлд – „Всеки в края на краищата се оказва някой друг“. – споделя режисьорът Антон Угринов.

Билети за представлението в София може да закупите на касата на НДК или онлайн.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase