Снимка: Bulgaria ON AIR

"Любовта има в много варианти в поезията на Евтим Евтимов. Изданието "Крадец на обич" е посветено на неговата 90-годишнина, която беше в края на миналата година. Непосредствено преди деня на виното и любовта решихме да направим събитие за това. Част от него ще бъде премиера на книгата "Крадец на обич" и среща с други много обичани поети на любовта - Маргарита Петкова и Добромир Банев. Събитието ще се проведе от 18:30 днес в Националната библиотека", каза издателят Пламен Тотев в "България сутрин".

Гостът добави, че традицията е поставена преди 19 години, когато е излязъл томът "Обичам те". В навечерието на Деня на влюбените от издателството пускат най-хубавото от българската и световна любовна лирика, като Евтим Евтимов е представен вече с трета книга.

По думите на Тотев това издание представя цялостното творчество на Евтим Евтимов. Акцентът е върху любовната му лирика. Има и непознати стихове, които читателите досега не са виждали.

Венков Евтимов, който е син на Евтим Евтимов, разшифрова за Bulgaria ON AIR заглавието "Крадец на обич".

"В тесен кръг казваше: "Най-лошото нещо, което съм правил през живота си, е да крада омъжени жени". Това е историята на заглавието", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase