Снимка: БГНЕС

Виктор Божинов ще съди Кръстьо Ламбев и Консепт Студио, които са продуценти на филма "Голата истина за група Жигули".

В дълъг пост във Facebook той обяснява, че причините са неизпълнение на клаузи в договора, които дефинират начина на разпределение на приходите от различните ползватели.

По думите му филмът е имал изключителен успех, но към момента никой от авторите не е видял цялостен и подробен отчет за приходите, на базата, на който да се прецизират договорените отчисления за използване.

"По договор, продуцентът е приел задлъжението да дава отчети на всеки 6 месеца в първите години на използване. То не беше криене, то не беше лъгане със сроковете, то не бяха опити да се крият приходи и да се претендира за огромни разходи. Последният ни разговор беше, че той ще даде отчети до края на месец декември 2022 година - нищо. Филмът мина силно по кината и в онлайн платформи, беше излъчен няколко пъти в най-гледаното време на една от най-големите частни телевизии. Многократно повтарян в дъщерните канали! Приходите от реклами са доста! Да не говорим за всичките кабелни оператори, които препредават програмите и събират такси! ДО АВТОРИТЕ - НИТО СТОТИНКА", пише Божинов.

Той отбелязва, че в киното са попаднали много случайни хора, които са примамени само от парите.

"Зад тях обаче не стои дори желание да натрупат качествен и професионален опит и се превръщат в най-обикновени търгаши, които бързо се ориентират в "схемите" за усвояване на финансови потоци! За съжаление, хората, които разбират и се борят за нормален процес и професионално-колегиални отношения остават все по-малко! Винаги съм се опитвал да давам шанс на нови хора, но явно в конкретния случай съм сгрешил. Внимавайте, не се дове"рявайте лековерно!", предупреждава той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase