Снимка БГНЕС
fallback

Месеци след като холивудският актьор Джон Малкович стъпи на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ за представлението „В самотата на памуковите полета“, той ще участва и на международния театрален фестивал „Варненско лято“.

Актьорът ще гостува в театрално-оперната „Адска комедия“, която ще се играе през юли. Цените на билетите за Драматичния театър „Стоян Бъчваров“ във Варна обаче са доста по-ниски от предизвикалите дълги опашки и коментари 300 лв за най-високата категория места в София.

Във Варна спектакът с Джон Малкович ще е на цени от 45 до 75 лв., обявиха организаторите на фестивала. Той ще се появи на сцената заедно със световноизвестните сопрано Чен Райс и Сузане Лангбайн и престижния оркестър за класическа музика „Виенска академия“. Спектакълът е с автор и режисьор Михаел Щурмингер и разказва документалната история за австрийския сериен убиец на жени Джак Унтервегер, в чиято роля влиза Малкович.
Билетите за всички театрални дни вече са в продажба.

„Варненско лято“ е най-престижният театрален фестивал у нас. В програмата през 2023-та година са включени 25 различни спектакъла.

В българската селекдия сред тях са отличеният с няколко награди „Орфей“ на Народния театър, „Представление и половина“ на трупата на театър „Българска армия“, „Юн Габриел Боркман“ на варненския театър, „Чест“ на Театър 199 и др. Заради продължаващ ремонт на втората основна сцена на Драмата във Варна – сцена „филиал“, част от включените в международната селекция спектакли ще бъдат показани на площада пред театъра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 година

Прилича на бесен алкохолик, харесвам повече българските артисти този ми е някак си чужд.

6

Анонимен

преди 1 година

Два хубави филма. Опасни връзки. И един тъжен за смисъла на живота. Действието се развива в Римини.

5

давос

преди 1 година

До Мерси Тоя просяк му хареса у бугарските *** /къде ще намери толкова наивни комплексари ?/

fallback