Снимка: София Филм Фест
fallback

Носителят на голямата награда на София Филм Фест за 25-то издание е "Розовият облак" на бразилската режисьорка Юли Жербазе, съобщи БНТ. Една история за розов токсичен облак, който принуждава хората да си стоят затворени по домовете. Любопитното е, че тази история е написана две години преди изобщо да се заговори за пандемия от коронавирус, съобщава БГНЕС.

Много силно е представено и новото българско кино, с болката и проблемите. "Уроци по немски" на Павел Веснаков получи специалната награда на международното жури на София Филм Фест и наградата на международната критика.

12 нови български филма, произведени през миналата година, участваха в програмата Ново българско кино. Тук победителят е филмът "Февруари" на Камен Калев с приза на международното жури от фестивални директори за най-добър български игрален филм.

Киноисторията за геноцида в Сребреница, която размести пластовете – "Quo Vadis Aida" на босненската режисьорка Ясмила Збанич е победител в секция Балканско кино. Той е номиниран за Оскар за международен филм.

"Сантяго" на Андрей Кулев е отличен за най-добър български късометражен филм.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 3 години

Никой не го е видял нито чул нито е дал пари за да гледа. Киното е мъртво, останаха борат и двете шаврънтии от грамито

2

Анонимен

преди 3 години

Даа... На хората и директно да им се каже всичко както си е пак нищо няма да възприемат... Затова и кукловодите си играят както си искат с човечеството.

1

123

преди 3 години

Вече ви го казват директно. Пръскат ни с химикали от самолетите и после казват че било ковид.

fallback