Снимка: Нова тв
fallback

"Юнайтед груп", която купи Нова телевизия, постигна споразумение да придобие бизнеса "Вестник Телеграф" ЕООД от Intrust EAD.

"Развълнувани сме да обявим тази сделка. България е привлекателен пазар за „Юнайтед груп“ и бизнесът с „Телеграф“ добре допълва другите ни медийни активи тук, давайки ни липсващия компонент – печатни медии", каза изпълнителният директор на „Юнайтед груп" Виктория Боклаг, цитирана от телекомуникационния оператор днес.

"С "Телеграф" като част от дейността ни "Юнайтед груп" ще предлага пълния спектър от медийни услуги в България. Добавяме липсващото парче към пъзела, за да създадем 360-градусов бизнес тук. Виждаме възможност за бъдещо подобряване на всички издания в групата на „Телеграф“, както и за преминаване към дигитално съдържание, което ще засили дигиталното ни портфолио в България“, обясни още Боклаг.

„Вестник Телеграф“ ЕООД управлява няколко търговски марки - вестниците „Телеграф“, „Монитор“, "Борба", „Мач Телеграф“, „Политика“ и Europost.

Очаква се сделката за продажбата на медийната компания да приключи през първото тримесечие на 2021 г. Тя ще подлежи на обичайни регулаторни одобрения.

„Юнайтед груп" вече е собственик на VIVACOM и на "Нова Броудкастинг груп".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 3 години

Нова е една помия и нищо не може да промени това.

16

Анонимен

преди 3 години

"Евреите усилено купуват всички медии по целия свят..."Моята не могат да я купят. Могат само да я изтрият.

15

Фики Стораров

преди 3 години

Тези от Юнайтед са такива добряци, сигурно обмислят да изводят 150 млн. за фалиралити ръждясали лаФки, и колкото поиска Дидо за маркет-техно.

fallback