Getty
fallback

Тя произхожда от знатно семейство и е едно от най-известните лица в Йордания. Принцеса Иман – най-голямата дъщеря на крал Абдула II и съпругата му Рания, е на 23, но за разлика от своите връстници, няма профили в социалните мрежи. Красавицата върви уверено по пътя на нейната майка, като често я придружава на светски събития и участва в благотворителни инициативи. 

След като вчера ви разказахме как  Рания ал-Ясин стига до кралския трон, днес ще ви запознаем с живота на нейната очарователна дъщеря. 
 
Коя е Иман бин Абдула II? 
 
Тя е родена на 27 септември 1996 г. в Аман. Младото момиче е второто дете и най-голяма дъщеря на крал Абдула II и кралица Рания от Йордания. 
 
Дядо ѝ е крал на Йордания до 1999 г. След като той умира, нейният баща наследява трона му. Баба ѝ е принцеса Муна, която има британски произход. 
 
Принцеса Иман има по-голям брат – Хусейн, който е бъдещият престолонаследник на Йордания, както и по-малки сестра и брат – принцеса Салма и принц Хашем. Според родословното дърво на официалния уебсайт на семейство Хашемити, те са преки потомци на пророка Мохамед.
 

https://t.co/D7yd7juGbC Princess Iman of Jordan rivals Queen Rania in the style stakes https://t.co/ePCq2r9U80 pic.twitter.com/oU3JmxJ8c9

— Optimism UK🇬🇧 (@MyFreedomNews) June 29, 2016
Какво образование има принцесата? 
 
През юни 2014 г. Иман завършва Международната академия в Аман, която е основана от нейната майка. Там учи заедно с братовчед си Муна Джума. Получава награда за най-добър спортист в класа. 
 
В момента принцесата учи в Джорджтаунския университет във Вашингтон, където по-големият ѝ брат завършва преди няколко години. 
 
Една от първите ѝ публични изяви е възпоменателната церемония за нейния дядо – крал Хусейн, състояла се през 1999 г. Когато става на 10 години, тя придружава майка си на посещение в чужбина – Япония. Тогава двете привличат вниманието на камерите в Токио, носейки традиционната дреха кимоно. 
 
Иман е пътувала още с родителите си заради визитите им във Великобритания, Франция, Италия, Китай и други страни. На 19 юни 2010 г. тя присъства на сватбата на шведската принцеса Виктория и избраника ѝ Даниел Уестлинг. 

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Queen Rania Al Abdullah (@queenrania) на Дек 18, 2018 в 6:31 PST

 
Още от историята на принцеса Иман четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 3 години

Красиво семейство, това да имаш 4 деца и всечки да са красиви е найстина дар божи.

4

Анонимен

преди 3 години

И все пак: какво е учила?

3

Анонимен

преди 3 години

На снимката е облечена с даждаша,това е едно от традиционните женски облекла,които се декорират в различни варианти и са красиви!

fallback