Снимка: BBC
fallback

Как обикновените хора реагират на атаката срещу агента Сергей Скрипал? На този въпрос ще отговори новият сериал на BBC "Отравянията в Солсбъри", който има за цел да проследи събитията след отравянето на руския агент с "Новичок".

Режисьор е британецът Саул Диб, който определя филма като "история за реакцията на обикновените хора на кризата пред прага на домовете им" и подчертава, че е основан на действителни събития.

Ролята на Сергей Скрипал се изпълнява от Уейн Суон, а тази на дъщеря му Юлия – от Джил Уинтерниц. Първата от три серии ще бъде излъчена на 14 юни.

На 4 март 2018 г. в Солсбъри бившият офицер от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени. Според следствието, това е станало с нервно-паралитичното вещество "Новичок", с което е третирана бравата на входната врата.

След продължително лечение двамата пострадали напуснаха болницата, а тяхното местоположение се пази в тайна.

Случаят предизвика голям международен скандал. Лондон и Вашингтон заявиха, че Русия е замесена в отравянето на Скрипал. През август 2018 г. САЩ въведоха серия от санкции.

Москва категорично отрича всякакво участие в събитията в Солсбъри, министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обяви, че липсват доказателства за участие на Москва в това покушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

агитпроп

преди 3 години

Куклен театър за мало*мници!

11

Анонимен

преди 3 години

Пак недочули и недоразбрали!"Новичок" с някакъв индекс, наричали ВСИЧКИ нови продукти.Създателя на този газ публикува формулата му в книга преди 14 години.Този газ, не е произвеждан в руска лаборатория, а лаборатория в Чехия.И прочие неточности!Раята, както винаги "кълве".

10

Ко, Ко?

преди 3 години

До Анонимен 6Какви са, журналисти ?Неее, копи пейстъри са , без грам дар слово и усет за журналистика.

fallback