fallback

Сравняват индиеца Шриниваса Говда с легендарния спринтьор Юсейн Болт, известен и като Светкавицата. Строителният работник предизвика истинска сензация, след като постави рекорд в състезание по надбягване с биволи, съобщи Bulgaria ON AIR. Шриниваса Говда е на 28 години и никога не е стъпвал на лекоатлетическа писта.

Надбягването с биволи е спорт, популярен в южния индийски щат Карнатака и се нарича камбала. В него хора в отбор с биволи се надбягват на разстояние 142 метра. Гавда успява да измине оризовото поле за време от 13 секунди и 62 стотни. Според изчисления на специалисти времето му на 100 м е било 9,55 сек., което е с три стотни по-бързо от рекорда на Болт.

Той самият признава, че едва ли би могъл да победи световноизвестния спринтьор на пистата.

"Не мога да счупя рекорда на Юсейн Болт. Той бяга на писта, аз бягам в оризово поле. От детството си тренирам само по риза, грижа се за биволите и бягам с тях. В камбалата, когато биволите бягат бързо, се опитваш да следваш темповете им. Всичко се дължи на тях", споделя Говда.

Говда не възнамерява да се състезава на високо ниво в леката атлетика и ще се съсредоточи върху обичаната от него камбала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Щерю

преди 4 години

В България по всяко време можем да бием световният рекорд на Юсеин Болт. Достатъчни са само един пикап пълен с пари и един депутат бягащ след пикапа...

17

До 13и16

преди 4 години

Какво общо има Тръмп с този древен индийски обичай!? Освен може би близкото интелектуално ниво на биволите и Тръмп.

16

Анонимен

преди 4 години

А ако вместо биволи му бяха му впрегнали две костенурки, какъв ли щеше да е резултата?

fallback