Снимка: Reuters
fallback

„Игра на тронове“ може и да е приключил преди няколко месеца, но феновете все още не могат да забравят невероятната история, която ги държеше приковани към екрана в продължение на осем години. Независимо от спорния финал и няколко незадоволителни развития на персонажите, сериалът все пак грабна една от най-важните награди в телевизията.

На 22 септември бяха раздадени наградите „Еми“, а по традиция „Игра на тронове“ присъства в няколко категории. Тази година той отново беше номиниран за най-добър драматичен сериал, както и за сценарий. За играта си бяха отличени почти всички главни герои, сред които Емилия Кларк, Кит Харингтън, Мейзи Уилямс и Софи Търнър.
 
За играта си на джуджето Тирион Ланистър Питър Динклидж спечели награда „Еми“ за най-добра поддържаща мъжка роля за четвърти пореден път. Той победи колегата си Николай Костер-Валдау, но това не попречи на доброто настроение на целия състав.
 
И колкото и да беше приятно да видим отново всички на една сцена, то в залата се усещаше и лека нотка на тъга. За да си получат наградата за най-добър драматичен сериал, всички актьори излязоха на сцената под бурните овации на публиката, която беше станала на крака.
 
„Мисля, че всички можем да се съгласим колко невероятен беше последният сезон. Нямахме идея как ще завърши той, кой кого ще предаде и кой ще получи най-голямата награда накрая““, каза Софи Търнър, която играе Санса Старк.
 
Мейзи Уилямс, която влиза в ролята на Аря Старк, допълни, че „колкото и да искахме всичко да продължи вечно, времето ни приключи. Тази вечер ни дава шанс още веднъж да благодарим на всички, които ни гледаха“.
 
Още с идването си, кастът на „Игра на тронове“ беше внимателно наблюдаван от папараците, които искаха да заснемат всяка една прегръдка между бившите колеги. Е, не бяха хич разочаровани, тъй като актьорите не спираха да разговарят и постоянно да търсят близостта един на друг.
 
„Игра на тронове“ излъчи последния си епизод на 19 май тази година. За периода от 8 години, сериалът успя да се превърне в един от най-гледаните и присъстваше всяка година в класациите на престижните награди.
 
Тазгодишните „Еми“ бяха последната спирка на „Игра на тронове“ и той успя да си тръгне от сцената запомнящо се.
 
Още новини за кино четете в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback