Български бизнесмен пише книга, която впоследствие се сдобива с ефектно кино продължение. Приятели му споделят, че историята в книгата става за филм. Така той започва да търси режисьор и попада на Георги Костов, след което финансира заснемането на филма.

Лентата "Опърничавите" задава високата летва и амбиции, които гонят от екипа, хвърля ни в неизследвани територии и носи приятното усещане на лято и любовни емоции.

"Има тенденция в българското кино през последните години да се набляга на фестивални филми. Парите на данъкоплатеца отиват за филми, които в крайна сметка никой не гледа. Много успешен български филм на фестивали досега не е имало", коментира режисьорът на "Опърничавите" Георги Костов пред Bulgaria ON AIR.

Анастасия Левордашка е избрана за главната женска роля след сериозен кастинг.

"Моята роля ме грабна много. Момичето е по-лековато, но среща човек, който ѝ показва по-дълбоките неща в живота. Този катарзис е нещото, което най-много ме грабна. Всеки от тях научава по нещо от другия и започват да правят компромиси. Започват да стават едно цяло", сподели тя в "България сутрин".

"Това е сблъсък на личности, на две морални системи. Общото е характерите им - нарцистични са. Опитват да се доказват един на друг - кой е по-богат, кой е по-здрав физически", каза още Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase