Снимка: bgonair.bg
fallback


Картина на бургаска художничка, излагана в Лувъра, беше продадена на благотворителен търг в морския град.

Автор на портрета "Червената лястовица" е художничката Петя Николова, която дари творбата си на Асоциация "Бургас е надежда", разказва Bulgaria ON AIR.

Петя е завършила художествена гимназия, но се дипломира като графичен дизайнер и аниматор. Преди три години отново се връща към рисуването.

Картините й добиват особена популярност в Instagram. Така 26 от тях, сред които и "Червената лястовица", попадат в Лувъра.

Картината на Петя стана собственост на частен колекционер, а парите от търга са за абитуриенти в нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 8Ама ти верно си неграмотен. Или сляп.

8

Анонимен

преди 5 години

До АБИТУРИЕНТ.Аз от 30 години не живея в България и имам право на грешки или от бързината,освен това са въвели нови правила при правописа,но не виждам да са особено грамотни от новото поколение,поне 50% не могат да пишат правилно.И пак прочети да се убедиш,че правилно е написано абитюрент,а твоето "СКУЛПТУРА" е абсолютно грешно.Ще ме учи неграмотен на правопис,Божеее!

7

Анонимен

преди 5 години

В Лувъра се излага съвременно изкуство много, много рядко. Трябва да си голямо име в средите и на световно ниво. А тези работи са толкова посредствени, че надали някой ценител ще прояви интерес. Чудя се каква е истинската история...

fallback