Снимка: Facebook
fallback

Часовник, притежаван някога от Елвис Пресли, ще бъде изложен на търг и може да намери купувач за 100 хиляди долара, съобщи Холивуд рипортър, предаде БТА.

Часовникът "Омега" ще бъде предложен за продажба на търг на аукционна къща "Филипс" в Женева на 12 май. Той бил купен от звукозаписната компания "Ар Си Ей рекърдс", за да се отбележи, че са продадени 75 милиона копия от дисковете на Елвис Пресли. Върху капака на часовника е гравирано "За Елвис, 75 милиона продадени копия, Ар Си Ей, 12-25-60". Надписът свидетелства, че Пресли постига този значим успех на Коледа през 1960 г. 

Очаква се за часовника да бъдат платени между 50 000 и 100 000 долара.

"Това е важен момент в живота на Елвис - поясни експертът от тръжната къща Пол Бутрос. - Часовникът документира този впечатляващ момент. Пресли току-що е отбил военната си служба, достигнал е прага от 75 милиона продадени копия от албумите му и е окуражен да запише нови песни и да се снима във филми".

Часовникът е изработен от 18-каратово бяло злато и е украсен с 44 диаманта. Кралят на рокендрола го заменил срещу нещо друго, предложено му от непознат в Лас Вегас през 60-те години на миналия век. 

Elvis Presley’s watch to hit the auction block (exclusive): https://t.co/AhpkRYsANV pic.twitter.com/njYviAOaXM

— Pret-a-Reporter (@pretareporter) February 16, 2018

Сега часовникът се предлага за продажба от племенника на мъжа, с когото Пресли направил размяната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Магьосникът от Оз

преди 6 години

Един приятел си поръчва Омега за 3-4К $,и след това се обажда на даденият фирмен телефон,казвайки че часовникът изостава с 30-40сек. на денонощие.От Омега му отговорили че в указанието е споменат толеранс +/- 1-2мин. , и че часовникът сие ОК. Сега е с ,,Брайтлинг''. Та нищо чудно Кралят да го е заменил за някоя стара руска ,,Ракета''.

5

Вечно на върха!

преди 6 години

Елвис - абсолютна легенда за супервечни времена! И до днес с песните му се изкарват на година повече пари отколкото бюджета на няколко наши държави! Абсолютен респект към самото име! Навремето е правил сам такова шоу, което днес цели екипи трудно постигат със специални ефекти! Но, винаги ще се намерят малки човечета, които да кажат/напишат нещо против него. За съжаление! Ограничени хорица - с лопата да ги ринеш!

4

Анонимен

преди 6 години

"Кралят на рокендрола го заменил срещу нещо друго, предложено му от непознат в Лас Вегас през 60-те години на миналия век."Явно е било нещо нелегално, щом с половин уста се съобщава за някаква тайна размяна.

fallback