fallback

С благотворителна изложба-търг IN VITRO–IN VIVO, обновената галерия "София 79" открива своя есенен сезон. На 30 октомври, от 18:30 ч., тя ще очаква почитателите си за среща със съвременното изкуство в столичния хотел "Арена ди Сердика".

"In vitro" означава "в стъкло" от латински език, а "in vivo"- "живо състояние". Според Александра Велева-Туши светът е наситен с достатъчно нередности, негативни новини и събития, за да бъдат експонирани и в изкуството.

"Творците трябва по-скоро да начертават и проправят път към разрешаването на проблемите, развивайки и променяйки фокуса на мислене у хората. Затова цикълът произведения IN VITRO – IN VIVO цели да предложи нова философия и гледна точка, разделена на етапи и търсеща разумни решения", споделя авторката.

В изложбата основна роля ще има публиката, включвайки се с присъствие и участвайки в благотворителния търг, чрез който ще се набират средства за инвитро процедури в подкрепа на фондация "Искам бебе" и под надслов "Сплотени за нов живот".

Материалите на творбите са чешки оловен кристал, плоско стъкло, органични материали, мрамор, керамика и дърво. Цикълът се състои от 14 разказа, съпътствани от творби, разглеждащи създаването на живота – чрез художествени форми от стъкло и стихове, в които има и многоточия, предназначени за имената на бъдещите родени деца след провеждането на кампанията. Фотографиите в изложбата са дело на Иван Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 6 години

На 40 съм. Искам още едно дете, не съм искала кариера, просто трябваше да работим и двамата за да оцелеем. Едва се справяхме с едно дете. Нямаме баби, които да ни помагат. Нямаше шанс за почасова работа и достойни доходи, това се отрази и на семейните ни отношения. Вечно тичане, здравето ми се срина. Сега тая надежда да имаме още едно дете. Всеки има своята история.

1

Румен

преди 6 години

Защо не правите деца когато ви е времето, а се сещате като се "наживеете" и направите кариера на 40+. Знаете ли колко са трудни и опасни за здравето ви ин витро процедурите. Правете нещата навреме!

fallback