Снимка: Reuters
fallback

Рекордно нисък е бил зрителският интерес към 89-тата церемония по раздаването на "Оскар"-ите, като той е най-слабият от девет години насам, пише в. "Дейли мейл".

Oще по темата

Рейтингът на тазгодишното шоу е бил дори по-нисък от миналогодишния спектакъл на американската киноакадемия. Миналата година пред телевизорите били застанали 34.4 милиона американци, а тази година - 32.9 милиона, пише БТА. По-малка гледаемост е имало през далечната 2008 година - 32 милиона зрители. Това са официалните резултати, предоставени от агенция "Нилсен".

Намаляването на аудиторията на церемонията тази година спрямо предходната е било с повече от милион зрители.

Падането на рейтинга й се дължи на факта, че много от зрителите, симпатизанти на президента Доналд Тръмп, изключват телевизора, когато холивудските звезди се впускат в политически речи срещу новия президент или водещите го взимат на подбив.

Водещият Джими Кимъл не спести закачките си срещу новия стопанин на Белия дом, което е отблъснало доста от зрителите при пределно политизираната обстановка в американското общество след президентските избори на 8 ноември.

Ето как е варирал броят на телевизионните зрители на церемонията по раздаването на "Оскар"-ите през годините: 2017 - 32,9 милиона, през 2016 - 34.4. Година по-рано, бройката е 37.3 милиона, а през 2014 са 43.7.

40.3 милиона са зрителите през 2013 г, а с милион по-малко през 2012.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

11

преди 7 години

Ясна, пайду пасру...

8

God

преди 7 години

Явно ***-фенове на демократите не са фенове на Оскарите, щом не са вдигнали гледаемостта. Нали Холивуд все техните права защитава. Интересно, че за черните е проблем многото номинации на бели актьори, но не е проблем, че има Асоциация за забавление на черните и тя дава награди само на черни артисти. Или расизмът е такъв, само когатo е бял? В САЩ вече и думата бял е проблемна. Вече се казва "кавказаки тип" (Caucasian). Тръмп просто им каза, че царят е гол и Мерил Стрийп го прие лично...

7

Анонимен

преди 7 години

Гледах церемонията по TV. Предаването беше доста очебийно политизирано.Камерите СТО пъти бяха насочвани тенденциозно към Мерил Стрийп и задържани върху нея по ЦЯЛА минута (помните изказването й), докато ветеранът на Холивуд, гигантът на киното КЪРК ДЪГЛАС, който неотдавна навърши 100 години, беше "хванат" мимоходом от камерата за под ЕДНА СТОТНА част от секундата (!)

fallback