Маргарита Младенова. Снимка: архив, Булфото
fallback

И "Сфумато" прокапа. Това става ясно от писмо, адресирано до министъра на културата, строителни предприемачи, зрители и приятели.

"В резултат на тежката зима положението с покрива на нашия театър е трагично. Течовете са повсеместни - на Голямата сцена, в Камерната зала и в зала "Ъндърграунд". Водата тече върху кабели и електрически връзки, което застрашава осъществяването на нашите представления.

Падат големи парчета мазилка от таваните в Камерната зала и от шнурбодена на Голямата сцена. Появиха се застрашително големи мокри петна по коридорите и помещенията на театъра", пишат режисьорите Маргарита Младенова и Иван Добчев, създатели и ръководители на Театралната работилница "Сфумато".

По думите им, въпреки постоянните усилия на екипа да се справя с положението, последната седмица се е наложило да свалят представления и да връщат публиката си.

Налага се спешен сериозен ремонт на цялата покривна конструкция и отстраняване на щетите, посочват Младенова и Добчев.

Те припомнят, че от дълги години в бюджета не се предвиждат средства за текущи ремонти. А поради методиката на субсидиране на държавните театри и поради некомерсиалния характер на театралната специфика на "Сфумато" е абсолютно невъзможно да се отделят тези средства от сегашния бюджет на театъра.

"Обръщаме се към всички вас с настоятелна молба за спешна помощ, за да не се наложи едно от най-активните и творчески отворени пространства в България и Европа да затвори вратите си за зрители!" - пишат Маргарита Младенова и Иван Добчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 7 години

Е, нали Рашко е бивш съпруг, може да помогне

1

Вихър Райчев

преди 7 години

Нема страшно ще се закисне,така казваше един бивш Началник на държавата.

fallback