Снимка: Колибри

Роман за музиката, танца и голямата любов е "В очакване на Боджангълс”. Книгата е смешновата и трогателна история за вълшебна любов, свързваща бащата с необикновената му жена. До тях се нарежда и синът - безмерно щастлив с шантавите си родители.

Семейният живот е превърнат в безкраен танц на фона на любимата песен на майката - "Мистър Боджангълс” на Нина Симон.

Но един ден стига твърде далеч и сладката й лудост се превръща в клинично безумие. Отвъд всички емоции, които поражда у нас това екстравагантно семейство, авторът ни призовава ни повече, ни по-малко да "сритаме разума в задника”. И някак успява да ни убеди, че това би ни доставило несравнимо удоволствие.

 "Със своята пееща проза Оливие Бурдо кара сълзите да се усмихват и радостта да плаче. Той заслужава успеха, на който неминуемо ще се радва тази вълнуваща история”, признава литературният критик и журналист Жером Гарсен.

Бурдо започва да пише на 17 години, когато баща му донася вкъщи един "допотопен компютър”. Известно време работи като служител в брокерска къща, а когато изгубва работата си, решава да се посвети на литературата.

За седем седмици написва шантавата книга, която ще нарече "В очакване на Боджангълс”. И късметът му се усмихва - веднага след излизането си през 2014 г. романът предизвиква огромен читателски интерес и е удостоен с 5 награди: Франс Кюлтюр Телерама, голямата награда РТЛ-Лир, наградата Еманюел Роблес, наградата Роман Франс Телевизион и Наградата на Литературната академия на Бретон и на областта на Лоара.

Книгата може да намерим у нас от 3 февруари в превод на Росица Ташева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase