Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

"Възвишеното и нелепото никога не са били твърде далечни" - в тази фраза се крие рисковничето във филма на Ксавие Джаноли "Изкуството да пееш фалшиво".

Сюжетът е вдъхновен от живота нареално съществуваща личност -  Флорънс Фостър Дженкинс - обожаваща музиката, подкрепяща редица творци, изпаднали в безизходица и вдъхновена от техния талант до такава степен, че самата тя мечтае да застане като тях на сцената.

Единственият проблем е, че й липсва всякаква дарба. Все пак с предварително загубената кауза - а именно да я научи да пее на голяма сцена, се залавя изпаднал в безпаричие музикант.

Джаноли  поглежда на героинята, носеща името във филма Маргьорит не от снизходителна или подигравателна гледна точка, а по-скоро описва безкрайното й желание да сбъдне мечтата си.

Историята е толкова вдъхновяваща, че с нея се захвана и режисьорът Джон Фриърс, който снима "Флорънс", а главните роли повери на Мерил Стрийп и Хю Грант. Филмът му бе част от тазгодишната Киномания.

Актрисата в "Изкуството да пееш фалшиво" - Катрин Фро също получава положителни отзиви за ролята си и дори печели награда "Сезар" за най-добра женска роля.

Гледайте "Изкуството да пееш фалшиво" на 24 декември от 22.25 часа по телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

майора

преди 7 години

Не знам какво значи думата "рисковниче",но се убедих че авторката на статията или е с повредена клавиатура, или с повреден речник в главата. В материал за падналия самолет срещаме думата "екватория" Явно са малко прочетените книги от авторката,за да прави такива фрапиращи грешки. или дипломата и е купена много евтино.Когато бързаш да споменеш нещо ,оглеждай го поне 2 пъти преди да го изтъпаниш като тиква на плет. Ама то е така " Чукча е писател-не е читател"

2

Анонимен

преди 7 години

Благодаря "България он Еър" :) !

1

Анонимен

преди 7 години

Научих нова дума - рисковниче! Брех, брех, ама какво ли значи?

fallback