Снимка: архив, Reuters

Нов роман на Харуки Мураками ще излезе в Япония през февруари догодина, предаде Асошиейтед прес.

Издателство "Шинчоша пъблишинг" пази в тайна както заглавието на книгата и нейната тематиката, така и точната дата на появата й. На сайта издателите публикуваха две чисто бели книги със съобщението: "Нов роман на Харуки Мураками излиза през февруари 2017 година".

Самият Мураками описа предстоящата книга като "много странна история" по време на престоя си в Дания, където той неотдавна получи наградата за литература "Ханс Кристиан Андерсен", пише БТА.

Писателят, който е на 67 години, обикновено избягва светлините на прожекторите, въпреки че говори публично по въпроси като световния мир и ядрената енергия.

Той започва да пише, докато ръководи джаз бар в Токио след завършване на висшето си образование. Първият му бестселър е романът "Норвежка гора" (1987), който го утвърждава като млада звезда в литературата.

Най-новите му творби са "Безцветният Цукуру Тадзаки и неговите години на странстване" (2013), сборникът с разкази "Мъже без жени" (2014). Трилогията "1Q84" (2009) е продадената в милиони екземпляри по света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase