Снимка: Reuters
fallback

В Лондон се състоя премиерата на "Фантастичните животни и къде да ги намерим". Историята е дело на Дж. К. Роулинг, която отново ни вмъква в омагьосания свят на Хари Потър, но ни изпраща години напред преди появата на малкия герой.

В тази продукция за първи път писателката става и сценарист, а по време на прожекцията тя се определи като "най-щастливата жена в света". Това Роулинг каза по време на премиерата на филма  в Лондон, предаде ДПА.

Роулинг, избрала за събитието искряща рокля в златист цвят, изглеждаше видимо развълнувана, докато отговаряше на въпроси за новото вълшебно приключение. "Фантастични животни и къде да ги намерим" е първият от планирани пет филма по едноименната книга на писателката, пише БТА.

В интервю за Би Би Си на червения килим авторката на романите за Хари Потър сподели какво чувство поражда в нея наближаващата 20-годишнина от издаването през 1997 г. на първата книга от поредицата за приключенията на момчето магьосник.

"Освен раждането на децата ми и сватбата със съпруга ми, осъзнаването, че ще бъда публикувана е най-хубавият момент в живота ми", заяви 51-годишната Дж. К. Роулинг. Писателката не скри, че се чувства изключително горда от дебюта си като сценарист.

Филмът "Фантастични животни и къде да ги намерим", режисиран от Дейвид Йейтс по сценарий на Дж. К. Роулинг, излиза на екран на 18 ноември. Действието хронологично предхожда събитията в романите за приключенията на Хари Потър. Редмейн се превъплъщава в образа на магизоолога Нют Скамандър - автор на учебник за магични създания, които среща и описва, докато пътува по света. Десетилетия по-късно Хари Потър и приятелите му изучават ръководството "Фантастични животни и къде да ги намерим" в училището за магия и вълшебство Хогуортс.

От романите от оригиналната поредица за приключенията на Хари Потър, преведени на 73 езика, са продадени над 450 милиона копия по света. Общите приходи от екранизацията им възлизат на близо 7,8 милиарда долара, припомня агенцията.

Стотици фенове се събраха на лондонския Уест Енд с надеждата да зърнат звездите и създателите на филма "Фантастични животни и къде да ги намерим". Изпълнителят на главната роля Еди Редмейн, редовно фигуриращ в класациите за стилни мъже, отново демонстрира елегантност. Носителят на "Оскар", който по-рано през годината стана татко на момиченце, беше придружен на премиерата от съпругата си Хана Багшо

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 7 години

години назад*

fallback