Снимка: Киномания

Вече си имаме Храм на киното. Намира се пред НДК и отворая врати с дискусионен форум "Киното говори".

Идеята е насочена към младите, а първата по рода си серия от лекции събира професионалисти, които споделят знанията, преживяванията и спомените си с опита си в седмото изкуство.

Поводът за откриването на такова събитие е 30-ото юбилейно издание на Киномания, чието официално начало ще се състои на 17 ноември от 19.00 часа в зала 1 на НДК с българския филм "Слава" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов.

Създателите на идеята си поставят за цел да превърнат "Киното говори" в трибуна за среща с едни от най-обичаните и добре познати имена сред актьорите, режисьорите, операторите, кино критиците и всички онези "вярващи“, които превръщат киното в това, пред което се прекланяме днес – един своеобразен култ.

В първи "проповедници“ от серията дискусионни срещи, част от програмата на "Киното говори", се превърнаха Любомир Печев от Nu Boyana Film Studios – режисьор на промоционалните клипове на Киномания 2016, както и Александър Кенанов от продуцентска компания Boyana 2 You, а в рамките на следващите дискусии последователи на кино култа ще имат възможността да се срещнат с екипите на българските игрални филми, включени в кинофестивала.

"Киното говори" е част от програмата на КИНОМАНИЯ 2016. Дискусиите се помещават в издигнатия специално по повод 30-годишния юбилей на кино форума Храм на киното. Той остава напълно отворен за посетители до 17-и ноември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase