Снимка: Форум Филм

Доктор Стрейндж продължава да очарова публиката - едноименният супергеройски филм на "Марвел" за втора поредна седмица запазва челната си позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка, предадоха световните информационни агенции.

През втория си уикенд на екран лентата с участието на Бенедикт Къмбърбач, Тилда Суинтън и Рейчъл Макадамс е реализирала 43 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада.

Второто място в бокс-офиса също остава непроменено и се заема от анимацията "Тролчета" с 35,1 милиона долара.
На трета позиция е научнофантастичният филм "Първи контакт", режисиран от канадеца Дени Вилньов с Ейми Адамс в главната роля. Приходите от продажбата на билети през дебютния уикенд на екран на лентата възлизат на 24 милиона долара, пише БТА.

Четвърто и пето място в бокс-офиса заемат семейната комедия "Почти Коледа" с Дани Глоувър и Гейбриъл Юниън и военната драма "Възражение по съвест" на Мел Гибсън, разказваща истинската история на медика от американската армия Дезмънд Дос (в ролята Андрю Гарфийлд). Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 15,6 милиона долара и 10,6 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase