Снимка: БТА
fallback

Марион Котияр била непримирима с Брад Пит, докато той не усъвършенствал френския си акцент за ролята си във филма "Съюзени", съобщи Контактмюзик.

Актрисата знае колко трудно е да усъвършенстваш владеенето на чужд език за филмова роля, защото навремето режисьорът Манфред Ман поискал от нея да стори същото за ролята си в "Обществени врагове". Затова решила да помогне на Пит, като стане най-безмилостната му критичка, пише БТА.

"Трудно е да започнеш късно през живота си да изучаваш език - заяви тя. - Но не е прекалено късно, ако се преместиш в Англия или Америка и се потопиш изцяло в атмосферата там. Бях на 10 или 11 години, когато започнах да изучавам английски.

Преди снимките на "Обществени врагове" Манфред Ман настоя да направя нужното, за да не се усеща френският ми акцент, макар това да е невъзможно за толкова кратко време. Работих ежедневно шест месеца върху едни и същи звуци. За целта прекарах часове наред пред огледалото.

Брад, който е живял във Франция, свърши огромна работа, защото знам какво означава да преминеш от френски към английски звуци. Той направи същото, но от английски към френски звуци. Това е изключително трудно. Пит пое ангажимент да даде всичко от себе си за целта. Помогнах му, като бях най-острата му критичка."

Котияр и режисьорът на "Съюзени" Робърт Земекис не били впечатлени единствено от уменията на Пит да изучава чужд език, докато работели над драмата за Втората световна война. "Брад умело се превъплъщава в образи на романтични персонажи и екшън герои, но се гордея, че в новия ми филм изразява страданията и мъката на персонажа си, представяйки се в нова за амплоато му светлина", отбеляза Земекис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Бай Ганьо

преди 7 години

А да говори и пише кога ще го научи?

5

на Брат брат му

преди 7 години

ОХ котиярооооооооооооооо

4

111

преди 7 години

И моя френски е зле та ако може да помогне нещо...

fallback