Снимка: архив, Reuters

Неизвестен досега сценарий, написан от Ингмар Бергман за сътрудничество с Федерико Фелини и Акира Куросава, ще бъде претворен във филм от шведската режисьорка Сузане Остен, предаде Ройтерс, позовавайки се на публикация във в. "Дагенс нюхетер".

Сценарият, озаглавен "Шестдесет и четири минути с Ребека", е написан от Бергман през 1969 г. Сътрудничеството между тримата легендарни режисьори обаче се проваля.

В началото на века Ингмар Бергман дарява личната си колекция, включваща и сценария, на фондация, учредена, за да съхранява и почита творчеството му, пише БТА.

По много от сценариите на Бергман така и не са заснети филми, но този за "Шестдесет и четири минути с Ребека" остава неизвестен дори за най-големите познавачи на работата на прочутия шведски кинодеец.

Сценарият ще бъде представен премиерно като радиопиеса на 6 ноември. Планираният по него филм се очаква да излезе на екран през 2018 г., когато ще бъде отбелязана 100-годишната от рождението на Ингмар Бергман.

Бергман, известен с продукции като "Поляната с дивите ягоди", "Шепот и викове" и "Фани и Александър" и оказал влияние върху поколения кинодейци, почина на 89-годишна възраст през 2007 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase