Снимка: Александра филмс
fallback

Третият филм по едноименния роман отпреди три години на писателя Дан Браун - "Ад", продължава да е най-харесваният от българските зрители, сочат обобщените данни от киносалоните.

Историята на професор Робърт Лангдън в европейски градове в търсенето на загадъчен вирус, чиято цел е да унищожи човечеството, е гледана от вече 58 790 зрители и има 503 861 лева от билетите им за десетте дни на екраните у нас, пише БТА.

На второ място е премиерният от миналия уикенд "Джак Ричър: Не се връщай", който е втората екранизация по книгите на Лий Чайлд за световноизвестния супершпионин. Филмът с Том Круз и Коби Смълдърс е гледан вече от 12 881 души и има 116 588 лева приходи от тях.

Трети по ред сред най-гледаните филми у нас е анимацията "Овца или вълк". Занимателната руска история е вече 17 дни на екраните у нас и отчита 26 405 зрители и 224 926 лева приходи.

На четвърто място е друга анимация - "Щъркели". Разказът за преориентирания таргет на фирмата "Щъркмарка" и перипетиите с доставката на едно човешко бебе е вече месец на екраните у нас, като за това време е гледан от 51 352 зрители и има 445 181 лева приходи.

Пето място е за триизмерният "Домът на мис Перигрин за чудати деца". Историята по романа на Рансъм Ригс отпреди пет години, в която влизаме в един магически свят, изпълнен с много чудати образи и приключения, е гледана от 36 781 зрители и има 355 369 лева от билетите им за месец присъствие на екраните у нас.
Шесто място е за приказната история на Стивън Спилбърг "Добрият великан". Създаденият по детската книжка "ГДВ" на Роалд Дал филм е гледан от 36 886 зрители и има 346 265 лева приходи за месец и половина на екраните у нас.

Седмо място е за комедията по действителни събития "Баш обирджии". Разказът за един от най-големите щатски банкови обири през 1997 година е вече десет дни на екраните у нас и е гледан от 11 712 зрители и има 94 982 лева приходи.

На осма позиция е премиерата от миналия уикенд - трилърът "Счетоводителят". Филмът с Бен Афлек, Джон Литгоу, Ана Кендрик, Джей Кей Симънс, Джефри Тамбър в главните роли е гледан от 1 774 зрители и има 23 058 лева приходи за първия си уикенд у нас.

Девето място е за третата премиера от миналия уикенд - "Вещицата от Блеър". Продължението на филма "Проклятието Блеър" от 1999 година за изчезването на група студенти в горите Блек Хилс в Мериленд е гледано от 2 558 зрители и има 19 959 зрители.

На десета позиция е трилърът "Момичето от влака", създаден по книгата на Пола Хокинс от миналата година. Историята на Рейчъл Уотсън е вече 17 дни на екраните у нас и е гледана от 15 685 зрители и има 125 994 лева от билетите им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

аз

преди 7 години

г-це,дано и в къщи не си толкова мързелива,че цял живот ще караш на пръсти и вибратор.чети малко де.

1

Вин

преди 7 години

Г-жо/це Славова,Джак Ричър-герой на Лий Чайлд не е шпионин,а още по.малко супершпионин!Той е бивш следовател от специално подразделение на ВП на армията на САЩ!Доре е преди да се пише,малко да се прочете!

fallback