Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

След като помогна на журналиста от вестник "Милениум" Микаел Блумквист да разнищи потулената история около прочута шведска фамилия, асоциалната  хакерка Лисбет Саландер открехва малко повече за миналото си, което всъщност я е направила такава, каквато е.

В "Момичето, което си играеше с огъня" главната героиня се опитва да приключи със сенките от миналото си.Филмът  този път е режисиран от Даниел Алфредсон и следва сюжета от втората част от трилогията на шведския писател и журналист Стиг Ларшон, който отново се занимава с антидемократичните тенденции, които вълнуват обществото.

Писателят умира през 2004 г. от инфаркт, а около смъртта му витае мистериозност, заради непотвърдени слухове, че е свързана с журналистическата му дейност и написването на книгите.

Във втората част главната роля отново е поверена на Нуми Рапас, чиято героиня този път е обвинена в тройно убийство и въвлечена в сложен лабиринт от събития, в които тя се оказва мишената. Отново престъпленията са свързани с подтискането на правата на жените, а зад тях стоят високопоставени в обществото.

Не пропускайте втората част от трилър трилогията, където ключова роля има българският актьор Георги Стайков.

Гледайте "Момичето, което си играеше с огъня" през октомври от 20:30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 7 години

Ларшон умра щото пуши по две кутии цигари на ден и любимата му храна е Макдоналдс, не се бъзикам. Написал е себе си в героя на Блуумквист и естествено 23 годишната хакерка е влюбена в него - героя борещ се срещу тайните ултра-фашисти управляващи Швеция.Пълна боза.

1

маде ин Булгари

преди 7 години

Георги Стайков - Александър Салаченко!

fallback