Снимка: Camera Entertainment LTD
fallback

Общ преглед
Ивайло Захариев изигра Красавеца в "Пистолет, куфар и три смърдящи варела". Бе част от филмите "Лов на дребни хищници" и "Номер 1". Героят му гонеше и "Под прикритие" престъпниците в сериала по БНТ, а днес е сред любимите персонажи в предаването "Без прикритие". Онлайн шоуто представлява монтаж от най-забавните и провокативни моменти от сериала и е заснето със съдействието на "First Estates”". Затова пък Ивайло споделя, че се е концентрирал върху театралната сцена. Все пак внимава да не прекалява с професионалните ангажименти, за да има достатъчно време за съпругата си Миряна и двамата им сина Филип и Дамян.

Ти си доброто момче в сериала за лоши герои. Трудно ли ти бе да оцеляваш сред тях?

Не, защото това беше идеята – да се внедря сред "лошите". Беше много интересно да бъда част от този различен живот, който не е част от мен.

Защо лошите момчета станаха любимците на зрителите?

Няколко са факторите. От една страна те са "вкусни" за публиката. Винаги е било интересно да се надникне в тайния живот на бандитите, да се види как стават схемите. Също така много добре бяха изградени образите им от сценаристите. Ние полицаите бяхме останали в периферията, гонещи престъпниците като машинки, точно така се получава сигурно и в живота.

Как те промени сериала?

Повлия ми от една страна опитът, който получих, докато работих с актьорите и режисьорите през тези 6 години. И личният ми живот се промени за този период. Със сигурност израснах. Да работиш един образ толкова дълго време е съвсем различно от това да играеш в един пълнометражен филм, например, където снимаш в рамките на месец.

Получаваш ли повече предложения за участия?

В момента съм се ориентирал малко повече към театъра и съм оставил снимките на пауза. Имам предложение и чакам да му дойде времето. А на сцената – репетирам в пиесата "Машинописци" и ще я играем в театъра в Дупница. Ще гостуваме в София и из страната. Бях на турне из Европа с  постановката "Господин Балкански". Изобщо пътувам с театъра. Голяма страст ми е и както обичам да пътувам, комбинацията е много успешна.

"Господин Балкански" е съвременният Бай Ганьо, нали?

Точно той е и Ивайло Калоянчев влиза в главната роля. Използваме драматизацията на Георги Данаилов. Аз играя Божков, който е модерният Бай Ганьо. В Щатите и Канада бяхме с тази постановка и бе приета много добре. Сякаш не сме се променили много за тези стотина години, когато Алеко е писал "Бай Ганьо". Носим си онази простотия, присъща у него и като че ли при първа възможност прибягваме към нея. В чужбина много ни се радват, защото хората там не са всеки ден сред българи и толкова българско, излято на килограм, им е много забавно.

Как съчетаваш професионалните ангажименти с тези у дома?

С висша форма на еквилибристика. Опитвам се да не прекалявам с пътуванията. Говорили сме си със съпругата ми, че ако отида да репетирам някъде за по-дълго, тя ще дойде с мен. Нейната професия позволява да работи и от други места, тъй като тя е свързана с компютър. Дори скоро ще ни се наложи така да стане.

Какво ти казва тя за участията ти?

Много е критична към мен, а аз се опитвам да се вслушвам в съветите й. Знам, че го прави за хубаво.

Какво споделя актьорът за семейството си, вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Катя Чолакова

преди 7 години

Целият сериал клони малко към рецитация - но за това вина едва ли имат само актьорите. И още един въпрос към dnes.bg: защо трябва да се абонирам за ежедневния ви newsletter, за да напиша мнението си??

4

Анонимен

преди 7 години

Този е създаден да НЕ бъде актьор! Член е на анти-българската организация "платежна мрежа".. Изглежда добро момче, но има изпразнен от смисъл поглед! Сори за хейта, но не познавам човек на различно мнение!

3

Анонимен

преди 7 години

Чудесен актьор! Изгледах сериала и очаквам още негови участия! Успех му пожелавам!

fallback