Снимка: Чешки център

Общ преглед

 Животът в палатковите лагери и съдбата на бежанците показва изложбата на Стоян Ненов. Откриването на експозицията е на 20 септември от 18.30 часа в Чешки център.

"1/320 от секундата“ е първата самостоятелна изложба на Ненов, която показва част от работата му на  фоторепортер на Агенция Reuters по отразяването на живота на  бежанците – тяхната съдба,  сблъсъците помежду им и с местната власт, ежедневието в палатковите лагери.

Фоторепортерът на Reuters е и първият българин носител на наградата "Пулицър". Отличен е заедно с колегите си от фотоотдела на агенцията: Янис Бехракис и фоторепортерите от New York Times Маурисио Лима, Сергей Пономарьов, Тайлър Хикс и Даниел Етер в категорията "Снимки от извънредните новини". Признанието идва след работата им по отразяването на драмата на стотиците хиляди имигранти, пристигащи в Европа, загубвайки всичко, понякога дори и собствения си живот.

1/320 от секундата е една от популярните настройки на скоростта на фотоапарата. Тя е универсална и гарантира до 90 % успеваемост при снимки на хора в движение.

"Хората в движение“ са и фокусът на изложбата на Стоян Ненов. Понякога движението ги спасява, друг път то е единственото състояние, в което са себе си. И именно тогава, в тази 1/320 от секундата, човекът среща човека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар