Снимка: "Егмонт"
fallback

Магическият свят на Дж. К. Роулинг отново оживява през октоври, когато ще се появи ново илюстровано издание на книга от поредицата за Хари Потър.

По случай официалната премиера ще има и тематична текстилна чанта с една от илюстрациите на британския художник Джим Кей.

Книгата ще може да бъде в ръцете на феновете на 4 октомври, а поредицата изцяло илюстровани издания ще продължи да се обогатява с по едно заглавие годишно до 2021 г.

"Да видя илюстрациите на Джим Кей ме развълнува дълбоко. Обожавам интерпретацията му на света на Хари Потър и за мен е чест и съм благодарна, че му е дал таланта си назаем”, споделя Дж. К. Роулинг по повод предстоящото издание.

Всяка от книгите за Хари Потър е оглавявала класациите за бестселъри на New York Times и USA Today. Преведени на 78 езика и пресъздадени в 8 хитови филма, продажбите на романите от поредицата в световен план надхвърлят 450 милиона. Към света на момчето магьосник има издадени три съпътстващи книги в помощ на благотворителни каузи – „Куидичът през вековете“, „Фантастичните животни и къде да ги намерим“ (в подкрепа на Comic Relief) и „Приказките на барда Бийдъл“ (в подкрепа на Lumos).

От 18 ноември 2016 г. по кината ще се завърти филм, чийто сценарий се базира на „Фантастичните животни и къде да ги намерим“ с Еди Редмейн и Колин Фарел в главните роли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback