Снимка: Елица Матеева

Кога се пише „Шестица по секс“ ще разберем от актьора с опит Петър Антонов и автора с малко опит Елица Матеева, които обединяват гледните си точки в постановката.

Събитието е на  16 август от 19.00 часа в  Horizont Green Stage във Варна. Двамата са решили да повдигнат завесата около процеса на работа върху един сценичен текст, който преди да се превърне в добър спектакъл се чете от актьорите на маса.

Така варненският дует ще прочете текста пред публика и ще я направи съпричастна към няколко истории, в които действащите лица слагат знак за равенство между любовта и секса.

Елица Матеева е позната повече като театрален критик и режисьор.  Тя е също автор и модератор на кинолектории, провеждани  в отдел „Изкуство” на Регионална библиотека „Пенчо Славейков”в морския град.

Артистичен директор на форума, който се провежда пак във Варна: „5 и 1|2 скандинавски визии за култура” – независим проект посветен на съвременното скандинавското кино, литература, музика и др. Елица Матеева е член на Националното общество на независимите критици.

Петър Антонов също е роден във Варна. Познаваме го като един от главните герои във филма на Иглика Трифонова „Писмо до Америка“. Той участва и в дебютния игрален филм на Стефан Командарев „Пансион за кучета“. По-късно мигрира в Италия, където преподава актьорско майсторство. Тази година се завърна с моноспектакъла „Едуард“ по сценарий на режисьора и писателя Радослав Гизгинджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase