Снимка: Bulgaria ON AIR

Той е един от най-успешните сериали на Израел. "Похитени" печели множество награди и именно той вдъхновява появата на американската драма Homeland ("Вътрешна сигурност"). Негов режисьор е Гидиън Раф, който работи и върху "Вътрешна сигурност" и драматичния сериал "Тиранин".

Ето, че и у нас може да гледаме вече "Похитени". Премиерата е на 12 август от 20.40 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Гидиън Раф е и сред най-известните писатели на Израел. Той доста добре знае как да увлече зрителите в сюжета. А историята ни среща с трима военнослужещи, които попадат в плен по време на тайна мисия в Ливан.

Прибират се след 17 години. Двама от тях са живи, третият – загива. От тук насетне започва и истинската история.
Режисьорът Раф, който е и автор на сценария, проследява как тези персонажи се опитват да водят "втори" живот, след дълги години затвор.

Персонажите се завръщат в страна, която вече не познават. Ще ги видим как са приети  от обществото като национални герои, как колегите им ги подозират в скриване на тайна. Редом с това Раф ще ни покаже какви следи е оставила войната върху тях и ще разкрие проблемите, възникнали в чисто човешки план – героите не познават децата си, а половинките им са се отчуждили.

И ако до преди няколко години сюжетите с военни конфликти да са били интересни за любителите на жанра, то в днешно време войната се премести на улицата, слезе в метрото, надникна в кафенетата, в концертните зали. Влезе във всекидневието на обикновения човек. Така че "Похитени", макар и създаден през 2012 г., е особено актуален днес и мнозина лесно могат да се припознаят в героите му.

Гледайте "Похитени", всеки делничен ден, по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase