Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Турската полиция е открила картината на испанския художник Пабло Пикасо "Жена, решеща косата си", която е била открадната от колекционер в Ню Йорк, предаде ТАСС, като се позова на Франс прес.

Полицаи под прикритие се свързали със сегашните притежатели на картината, като се представили за потенциални купувачи. Те се срещнали два пъти - веднъж в хотел, а след това на една яхта на пристанището в Истанбул.

Продавачите поискали първо 8 милиона долара, но после свалили цената на 7 милиона. При третата среща, уговорена в едно кафене, двамата престъпници били арестувани.

Картината е нарисувана през 1940 г. На нея е изобразена Дора Маар - любима и муза на Пикасо. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 8 години

Гледат всичко да докопат.

5

Анонимен

преди 8 години

Винаги съм смятал, че Пикасо не е умеел да рисува.

4

Анонимен

преди 8 години

Браво на турците! Там поне са ги хванали крадците. Това в България няма как да се случи и знаетели защо? 1. В България хората, които могат да си купят картина за 8 милиона долара са прекалено малко или няама; 2. Крадеца никога няма да си помисли да е пласира в БГ; 3. Крадеца и да го открият в БГ то няма да го предадат, тъй като родната ни полиция и тя не е по различна от него; 4. У нас такива таланти се прикриват; 5. Още при първата среща между Крадеца и МВР ще се договори нещо друго като 50/50

fallback