Снимка: Reuters, архив
fallback

Драмата "Завръщането" с Леонардо ди Каприо в главната роля води по номинации за наградите "Оскар" с 12 на брой, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Лентата на Алехандро Гонсалес Иняриту е сред номинираните за най-добър филм. В топ категорията филмът ще се съревновава с "Големият залог", "Мостът на шпионите", "Бруклин", "Лудия Макс: Пътят на яростта", "Марсианецът", "Стая" и "Спотлайт".

Номинациите бяха огласени от президентката на Академията за кинематографично изкуство и наука Шерил Бун Айзъкс, режисьорите Анг Лий и Гилермо дел Торо, и актьорът Джон Красински.

Пет ленти получиха номинации за "Оскар" за най-добра анимация.

За приза в категорията ще се съревноват анимациите "Аномализа", "Момчето и светът", "Отвътре навън", "Овцата Шон: Филмът" и "Когато Марни беше там".

Номинациите бяха огласени от президентката на Академията за кинематографично изкуство и наука Шерил Бун Айзъкс, режисьорите Анг Лий и Гилермо дел Торо, и актьорът Джон Красински.

Наградите "Оскар" ще бъдат раздадени за 88-и път на церемония в театър "Долби" в Лос Анджелис на 28 февруари.

Водещ на шоуто ще бъде комикът Крис Рок.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Груйо

преди 8 години

Самуел Джаксън в H8ful Eight защо не е номиниран? Много по-добра роля от пръхтенето на Лео, който иначе прави страхотни роли, но в този филм не е чак за Оскар.

13

Анонимен

преди 8 години

Защо да не му дадат Оскар ??? Взе Златния Глубус,така че ...на 99% вече го е взел Оскар-а,а и си го заслужи.Филма е страхотен,историята,заснемането,играта.Абсолютни Оскар-и за Том Харди,Лео и не на последно място Инярито.Леонардо си е свръхчовек,такива филми,такива роли,всичко може да играе,ама все е ощетен,тоя път няма как да му избяга наградата.А скоро ще започва работа със Скорсезе по нов филм,в който е играе сериен убиец,тотален е!!!

12

Гризнилюбников

преди 8 години

"Титаник","За кого тъгува Гилбърт Грейп","Авиаторът","Вълкът от Уолстрийд"...ето това е за Оскар."Завръщането" е територията на глупостта(някои определят отношенията му с гризлито, като доста лични). Когато куца сценария(то след стачката на сценаристите преди години все си е така), няма спасение. И гений да играе глупости, не ще спаси филма.По скоро в "Овцата Шон" и "Марсианеца" има малка надежда.Междузвездна безидейност в една изчерпана нация.На времето Холивуд превзе "социализъма".

fallback