Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Новият седми епизод от космическата сага "Междузвездни войни" постави рекорд в бокс-офис класацията на САЩ и Канада. През премиерния си уикенд лентата на Джей Джей Ейбрамс реализира постъпления от продажбата на билети в размер на 238 милиона долара, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс, като се позоваха на информация на "Уолт Дисни". Това е най-добрият показател за всички времена. 

Рекордът за най-добри постъпления през премиерния уикенд досега се държеше от "Джурасик свят". Филмът, излезнал на екран през юни, реализира в бокс-офиса 208,8 милиона долара. 

Приходите на "Междузвездни войни: Силата се пробужда" в световния бокс офис са в размер на 517 млн. долара. 
Рекордни бяха и печалбите от първите вечерни прожекции на седмия епизод на космическата сага, режисирана от Джей Джей Ейбрамс. В САЩ и Канада те възлезнаха на 57 милиона долара, припомня Асошиейтед прес.

Досегашният рекорд беше регистриран през 2011 г. и се държеше от "Хари Потър и даровете на смъртта: Част 2 - 43,5 милиона долара.

Ако интересът към седмия епизод на космическата сага "Междузвездни войни" остане непроменен, има големи шансове общите приходи от продажбата на билети в САЩ, Канада и в останалите срани по света да надхвърлят най-добрия показател за всички времена. Сега рекордът се държи от "Аватар" на Джеймс Камерън - 2,7 милиарда долара.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 8 години

Как са изкарали толкова пари от тази ретро фантастика? Това няма да го гледам дори да ми дадат пари.

15

Гецата

преди 8 години

Пълно разочаровение. Може би причината е, че вече съм пораснал, може би съм очаквал много повече, но новият епизод ми се стори в пъти по-слаб от който и да е от другите филми от серията. Направо ме е яд

14

Анонимен

преди 8 години

Вчера стана ясно...МОСФИЛМ пуска новата сага "На всеки километър".Приходите от мега продукцията се очаква да надхвърлят 100 рубли и 300 деноминирани лева с лика на Г. Димитров.

fallback