Снимка: Reuters

Шведският писател, журналист и общественик Стиг Ларшон (1954-2004 г.) е правил собствено разследване на извършеното през 1986 г. убийство на министър-председателя на Швеция Улоф Палме и е събрал информация, която е залегнала в основата на версията за "южноафриканската следа", пише "Ди Пресе", като се позовава на публикация във в. "Свенска дагбладет". 

Шведският вестник съобщава кой е човекът, когото Ларшон е подозирал в извършване на престъплението, но не посочва името, съобщава БТА.
 
В статията само е казано, че предполагаемият убиец на Улоф Палме е "централна фигура в средите на десните радикали на Швеция" и сега е на 73 години.
 
Когато е извършено убийството на Палме, той е бил "шведски войник, който може би е бил замесен в непрозрачни оръжейни сделки между Швеция и РЮА". Ларшон оставя около 15 кутии с документи по делото Палме. 
 
Убийството на министър-председателя на Швеция и досега не е разкрито. Стиг Ларшон е автор на романите от криминалната поредица "Милениум", които са публикувани след неговата смърт. През по-голямата част от живота си живее в Стокхолм. Работи като журналист и независим разследващ на крайнодесния екстремизъм. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase