След 5 години киносалоните ще са доста по-удобни. Снимка: Reuters

По всякакъв начин киносалоните се опитват да преборят конкуренцията с "домашното кино" и да осигурят удобство на зрителите. Ето че верига  киносалони в САЩ реши да осигури нови удобства - огромни кресла, които са като легла, в комбинация с подложки за краката, предаде Франс прес.

Креслата, чието положение се коригира с помощта на дистанционно, позволяват зрителите да се излегнат, докато гледат филма, пише БТА.

Креслата напомнят онези, с които са оборудвани салоните първа класа в самолетите. Става въпрос за широки и изключително удобни кресла. Дистанционно, монтирано в облегалката, дава възможност да се избере желаното положение на креслото и да се ползва подложка за краката.

Някои зрители се чувстват толкова удобно, че свалят обувките си, след като седнат.

С подобно оборудване вече са 60 от 688-те зали на веригата киносалони AMC в района на Ню Йорк, 17 от кината й в района на столицата Вашингтон, 12 от кината й в Калифорния. 271 от киносалоните на AMC в страната са с подобно оборудване.

Целта е след 5 години 1582 от 4940-те киносалона, стопанисвани от AMC в САЩ, да имат същото оборудване.

10 киносалона дори са стигнали по-далеч, тъй като дават възможност на зрителите да хапнат чийзбургери, сьомга, тестени изделия или салати, а в някои случаи дори да консумират алкохолни напитки, докато гледат филм.

Ето така ще изглежда "домашният уют" - почти като на кино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase