Бул. Витошка може да ни кани три пъти в седмицата на културни събития. Снимка: Булфото
fallback

Не е нужно да влезеш в театър или в киносалон, да си купиш билет за опера или за концерт, за да станеш част от някое културно събитие. Все по-често изкуството излиза на улицата. Нов проект на Съюза на артистите в България има за цел да привлече още повече почитатели като организира три пъти седмично интересни изненади да се случват на бул. "Витоша".

Проектът първо трябва да бъде одобрен от Столичния общински съвет на утрешното си заседание. Иначе проекът е кръстен "Арт Витошка" и ако бъде разрешен -  от 22 юли до 15 октомври може да гледаме всякакви културни събития в сряда, събота и неделя от 10.00 до 13.00 часа  и от 17.00 до 20.00 часа.

Точното място на проявите ще е обновената част на бул. "Витошка" между ул. "Уилям Гладстон" и бул. "Патриарх Евтимий". Ангажимент остава на Съюза на артистите и да привлече известни творци в партньорство с български и европейски фестивали и сцени на изкуствата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

галактика

преди 10 години

Браво - нека се види колко талантливи са българите.

1

художника

преди 10 години

Е на това вече му викам ДОБРА новина! Хората имат нужда от малко доброта и сърдечност, което изкуството може да им предостави.

fallback