Снимка: outnow.ch
fallback

Коледните празници са свързани с много ядене, пиене, роднини и почивка. И тъй като всеки от вас ще се озове по някое време пред екрана на телевизора или лаптопа и ще иска да разпусне, ви предлагаме десет коледни филма, които ежегодно намират място коледната програма – телевизионната или вашата лична. Комедии, романтика, екшън и фентъзи – има за всекиго по нещо. А ето ги и тях"

Коледна ваканция - National Lampoon's Christmas Vacation (1989)

Това е филм, който ще ви накара да припаднете от смях. Без значение колко пъти сте го гледали, той си остава истински шедьовър в комедийния бранш.

Тази година Кларк Грисуоулд (Чеви Чейс) се е зарекъл семейството му да се наслади на „най-страхотната и забавна семейна Коледа".

И преди да успеете да мигнете дори, той вече е украсил покрива с цели 25 000 лампички! Следват експлодираща пуйка на масата, специален отряд за бързо реагиране, който е обградил къщата и още много смях и настроение. Истинска празнична веселба!

Елф (2003)

Ако още имате колебания (или децата ви) а съществуването на чудати същества, които правят Коледата възможна, то не пропускайте да гледате „Елф".

В коледната вечер, едно бебе пропълзяло в торбата с подаръците на дядо Коледа и се оказало на Северния полюс. Отгледан от татко Елф (Боб Нюхарт), Бъди (Уил Ферел) стига до прозрението, че не е точно като останалите елфи. Решен да открие къде му е мястото, Бъди се впуска в търсене на истинския си баща – в Ню Йорк!

Там той открива, че биологическият му баща не е особено добър човек и че на хората им липсва коледно настроение, което не е добре за Дяди Коледа и решава да промени това.

Чудо на 34-та улица - Miracle on 34th Street (1994)

Още малко коледно настроение и на-вече чудеса, защото сега е времето да мечтаем!

Малко момиченце открива, че мечтите наистина се сбъдват ако истински вярваш. 6-годишната Сюзън има колебания относно появата на Дядо Коледа. Нейната майка и е казала "тайната" за него преди време и тя не очаква да получи най-важните подаръци от списъка си за Коледа. Но след като в универсален магазин среща специален Дядо Коледа, който е убеден, че той е истинския, Сюзън получава най-скъпия подарък от всичко - нещо, в което да вярва...

Сам в къщи (1990)

Може ли да има Коледа, в която да не се посмеем с Маколи Кълкин? „Сам в къщи" е задължителната класика, която не се нуждае от представяне. И макар че тя се сдоби с още четири части, ние ви препоръчваме само първата и втората, където са познатите ви забавни злодеи и разбира се, малкият, палав Кевин.

За една нощ осемгодишният Кевин Макалистър (Маколи Кълкин) става господар на къщата. В суматохата около заминаване на коледна почивка, семейството на Кевин случайно го забравя в къщата и той се заема с празничната й декорация.

Но малчуганът не украсява стаите с гирлянди и елхови клонки. Той се подготвя да посрещне с безброй капани-изненади двамата смотани крадци, които се опитват да проникнат в дома му.

Гремлини (1989)

За тези , които си падат и по малко коледни лошотии и зли същества, препоръчваме „Гремлини". Това е комедия с елементи на хорър.

Те не се излагат на светлина, не се хранят след полунощ и никога, ама никога не трябва да се мокрят, защото стават много зли и след това... ще научите, като гледате класиката „Гремлини".

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 11 години

До АнонименСтрахотен е!!!!

17

Анонимен

преди 11 години

На този само християнски празник се отделя непропорционално много внимание! По тази логика би трябвало почти толкова внимание да се отделя на атеистите и на ислямските празници

16

Анонимен

преди 11 години

"Филмите, които не трябва да пропускате по празниците" - хах, няма да ги пропусна ;)

fallback