За много хора и обикновеният iPhone все още е истинско съкровище. Снимка: Ройтерс
fallback

Когато вицепрезидентът за маркетинга на Apple Фил Шилър нарече новия IPhone 5 „абсолютно съкровище“, едва ли е имал предвид устройството, върху което бижутер от Ливърпул е инкрустирал 53 перфектни диаманта.

Британският таблоид Daily Mail съобщи, че специалната версия на смартфона от 18-каратово злато е създадена от британския дизайнер Стюарт Хюз. По данни на Хюз до момента са изработени общо 100 подобни мобилни устройства. Те вече са обявени за продажба на неговия официален уебсайт.

Именно Хюз, който не за първи път разкрасява мобилни телефони по поръчка, направи най-скъпия iPhone в света – уникалният 4S Elite Gold, който струва 6 млн. паунда – за австралийски бизнесмен. Върху златното устройството бяха инкрустирани 500 диаманта.

Подобни смартфони на по-ниски цени могат да бъдат закупени от Обединените арабски емирства. По данни на Bloomberg специално за ОАЕ е била изработена ограничена серия Iphone от 24-каратово злато. Всеки от тях има свой уникален номер и струва едва 4 700 долара за брой.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Spacer

преди 11 години

Няма ли кой да го банне тоя играч?? Почвам да се дразня вече...под всяка статия свързана с чалга или луксозни стоки тъпият селю коментира...моля ви, избавете ни от подобни индивиди...

30

Igra4a 97

преди 11 години

begai se we tapan

29

преди 11 години

Като на свинче да сложиш звънче!!!Същото е като да накичиш стар Москвич с възглавнички,емблеми на Мерцедес и кученца с клатещи се глави...

fallback