Том Ханкс: Снимка: Reuters

Два пъти удостоеният с награда „Оскар“ Том Ханкс ще продуцира филм за убийството на 35-ия президент на САЩ Джон Кенеди, съобщи „Ентъртеймънт Уикли“.

Режисьор на лентата ще бъде Питър Ландесман. Работното име на филма е „Паркленд” - в чест на „Паркленд Мемориъл Хоспитъл”, където Кенеди е откаран след покушението в Далас на 22 ноември 1963 година и е констатирана смъртта му.

Интересното е, че Хенкс вече имаше досег с Кенеди – във филма „Форест Гъмп“, в който той си стисна ръката с първия мъж на САЩ. 

За участието си в продукцията той прибра хонорар от 70 милиона долара и статуетка „Оскар“ за най-добра мъжка роля.

„В Паркленд“ ще разказва събитията в деня на покушението от гледните точка на няколко герои - агент на ФБР, репортер, млад лекар, няколко агента на ЦРУ, съветниците на Кенеди, Жаклин Кенеди и по-големия брат на заподозряния за убийството Ли Харви Осуалд.

Предишният филм на тази тематика - "Джей Еф Кей" (JFK - по абревиатурата на президента Кенеди - б. р.), създаден от Оливър Стоун 1991 г., беше приет противоречиво от американската общественост заради многото теории на конспирацията на режисьора, чиято слабост е историята и военната тематика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase