Снимка: iStock/ivandzyuba

 Китайската нова година настъпи на 10-и февруари и ще продължи до 25-и януари. Преди дни започна годината на Зеления дървен дракон и вече показахме какви цветове дрехи да носите, за да имате късмет през следващите месеци. А знаете ли, че храната също е много важна? Ето какво да похапвате за късмет през годината на Дракона, според "Taste of Home", "Story Plate Recipes" и "China Highlights".

Риба 
 
Всички знаем колко полезно е да се хапва риба - тя съдържа много важни витамини и минерали за организма. През новата година спокойно може да хапвате всякакъв вид риба. Тя е традиционно ястие на трапезата по време на Китайската Нова година. На китайски произнасянето на думата "риба" звучи като това на "изобилие". Така каните богатството и изобилието в живота си. Златистата каракуда и лъчеперката са хит за трапезата.

Кнедли
 
Кнедлата е ястие от варено картофено тесто, пълно със сливи. То е популярно в страните от Централна и Източна Европа, особено в Полша, Унгария, Словакия и Чехия. Ястието може да се яде като десерт, но става и за основно ястие, както и за гарнитура. Ясно е, че кнедлите са популярни и в Китай. Понякога там ги пълнят с ориз, морски дарове, месо и т.н. Вие може да го приготвите според вашия вкус. Според поверието, колкото кнедли изядете на Нова година, толкова пари ще направите през следващата година. Те носят късмет и богатство.

Цяло пиле
 
Прекрасна новина за любителите на пилешко месо! Знаем, че то е полезно, по-леко от свинското и сега се предпочита да залагате на него. Но има едно особеност - не приготвяйте части от пилето, а цяло пиле. Смята се, че то носи късмет и просперитет. Когато е цяло, то символизира обединеност, цялост. Препоръчва се да правите цяло пиле, когато имате гости, когато се събирате със семейството.
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase