Снимка: iStock/Prykhodov

 Колко често ви се е случвало някой да ви попита както сте правили предишната вечер и вие да отговорите, че сте разглеждали Instagram или Facebook? Колкото и да ни повтарят, че е вредно да сравняваме живота си с други, особено известни личности, ние продължаваме ежедневно да използваме социалните мрежи. Има и много проучвания, които доказват, че те имат отрицателен ефект и върху работата ни, и върху романтичните ни връзки. Зависимостта към тези мрежи става все по-сериозен проблем. Ако първото нещо, което правите сутрин е да посегнете към телефона и да отворите Instagram, вероятно наистина сте зависими от него. Ето кои са четирите знака, че използвате тази мрежа по нездравословен начин.

1. Поствате в Instagram Stories рано сутрин
 
Това показва, че тази мрежа разваля сутрешния ви график и започвате деня нездравословно. Ако първо влизате в Instagram, още преди да си измиете зъбите, да си направите кафе или да закусите, има някакъв проблем. Сами забелязвате, че толкова рано още никой не е постнал нищо, не е активен - повечето ви приятели и познати още спят или просто се приготвят за работа/училище. Превърнали сте тази социална медия в част от рутинните си задължения.

2. Сменяте си настроенията
 
Често ли близки и приятели ви казват, че много бързо си сменяте настроенията или сте раздразнителни? Това може да е в резултат на прекалено ползване на мрежата. Ако и сами усещате, че не успявате да се концентрирате и да си вършите задачите, това може да е защото не спите достатъчно или имате вредни навици преди сън. Ако скролването из Instagram е последното нещо, което правите преди да заспите - това означава, че намалявате времето си за сън и се подлагате на облъчване от телефона, когато трябва да почивате.
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase