Снимка: Istock

Всяка любовна връзка приключва по различен начин. Първите седмици и месеци след раздялата може да ни е трудно да продължим напред, особено ако сме решили да запазим добри взаимоотношения с бившия ни. Има моменти, в които копнеем да се прегърнем, понякога и той ни напомня за някой специален наш момент.

Всичко това може да ни тласне в посока да помислим за сближаване с него. Но за какво е важно да помислим преди тази крачка?

1. Помислете за всяка причина, поради която искате да се съберете отново, за да сте интимни. Ако причините ви са по-скоро за разсейване на самотата, която изпитвате или се чувствате отново като двойка, шансовете това да е временно средство за запълване на някаква празнота са големи. Би било разумно да насочите вниманието си към нещо ново и интересно. Времето е най-добрият лечител.

2. Разберете, че въпреки че можете да имате физическа връзка, вашият бивш може да не е в състояние да се справи с това. Особено ако очаква нещо повече или пък обратното. В случай, че вие сте с нагласата, че отново може да се съберете, да възстановите връзката си, дали и другият го иска или търси само сексуално удоволствие. Бъдете много ясни и откровени с очакванията си един към друг. Ако нямате намерения да имате споделяне на емоции, важно е всеки да го знае.

3. Ако има замесени деца, не прекарвайте нощта с бившия си в дома си. Това е объркващо за децата. Разводът и раздялата са много болезнени и децата може да решат, че отново сте двойка.

4. Интимността с бившия ви партньор изразява, че сте готови да се примирите с начина, по който се е отнасял с вас в миналото. Помислете дали е възможно това, особено ако сте били нещастни с този човек през повечето време. Примиряването със съкрушението ще влоши самочувствието ви и всяко уважение, което имате към себе си. Ако половинката ви не се е отнасяла добре с вас, но вие сте решени да подновите взаимоотношенията, важно е да помислите дали искате старото поведение към вас или сте готови да заявите, че очаквате съвсем друго отношение. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase