Снимка: Getty Images
Преди три години най-добрият лекар по дълголетие, Питър Атия, би умрял на клада, защитавайки кето диетата. Сега не би докоснал диетичните войни, дори с 30-метров прът. 
 
В книгата си "Надживей" той пише, че основното предположение, което е основата на диетичните спорове и повечето изследвания в областта на хранененето е, че има една перфектна диета, която работи за всеки човек. Това, по негови думи, е абсолютно неправилно. Начинът, по който изграждате режима си на хранене трябва да зависи от вашия метаболизъм, цели и това, към което може да се придържате цял живот. 
 
"Изглежда съвсем ясно, че хранителна интервенция, насочена към коригиране на сериозен проблем - например силно ограничителни диети, дори гладуване, за лечение на затлъстяване и диабет - може да е различна от хранителен план, калибриран за поддържане на добро здраве - например балансирани диети при метаболитно здрави хора", добавя Атия. 
 
Подходът на Питър към постигането на дълголетие идва като глътка свеж въздух сред постоянно задушаващите диети с ограничения. Той смята, че човек не трябва да се лишава от нищо, което организмът му изисква, а просто да си състави ясен план за хранене, в който не се прекалява с вредните храни. 

Кой е д-р Питър Атия?

Д-р Питър Атия получава своята докторска степен от Медицинския факултет на Станфорд и прекарва хирургическата си специализация в болница "Джон Хопкинс" в Балтимор. Той прекарва две години като сътрудник по хирургична онкология в Националния институт по рака към Националния институт по здравеопазване, преди да се присъедини към екипа на консултантската фирма McKinsey & Company Corporate Risk Practice and Healthcare Practice.
 
Д-р Атия сега е лектор, автор и лидер на мисли относно поведенчески интервенции, диетични техники и добавки и фармацевтични продукти за удължаване на продължителността на здравето, качеството и продължителността на живота и стимулиране на метаболизма.
 
Съветите на д-р Питър Атия за красива фигура и здравословен живот четете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase