Снимка: Istockphoto

Всеки от нас има своята лична битка с косата си - нежелано накъдряне, дехидратация, изтощени краища, прекалено омазняване. Но когато имате фини кичури, най-големият враг е обемът или по-скоро липсата на такъв. Има много фактори, които могат да причинят сплескването на косата, включително грешна грижа за косата или прекомерна употреба на продукти, но знаете ли, че неправилната прическа е един от най-големите виновници за това тънката коса да изглежда още по-тънка?

Точно така, макар вашите навици за миене и оформяне несъмнено да са важни, първата стъпка към стимулирането на допълнителен обем е правилната прическа, която може да ви помогне да елиминирате тежестта, която приплесква косата. 
 
Разговорът с вашия фризьор за постигането на тази цел може да се окаже малко предизвикателство, особено когато не сте запознати с професионалния език. Затова ние ще ви помогнем и ще ви разкрием какво точно да поискате следващия път, когато седнете на стола за красота. По-долу са най-добрите прически за тънка коса, които ще ви осигурят повече обем или поне илюзията за такъв. 
 
Прическите, с които да си осигурите повече обем

1. Подстригване на черта

Ако имате по-фина текстура на косата, но искате да запазите дължината си, фризьорите препоръчват да помолите вашия стилист за подстригване на черта. Този стил има солидно изразена линия по периметъра на косата, която придава вид на по-плътни кичури. Цялата коса, която е в долната част, се отрязва, като по този начин се създава илюзията за повече обем.

2. Каре боб

Ако предпочитате по-къси прически, помолете вашия фризьор за каре боб. Този външен вид се нарича още "новият лифтинг за косата" и, гледайки изобилието от снимки в социалните мрежи, не е трудно да разберем защо. Той придава на косата повече пълнота и движение, като по този начин кичурите не слепват за скалпа, а се развяват свободно при всяко ваше действие. Формата на каре осигурява дебелина, но в същото време оставя косата лесна за оформяне. Може да персонализирате дължината, така че да стига до брадичката или до раменете, но фризьорите обикновено препоръчват да се насочите към нещо средно, тъй като това ще ви гарантира, че дължината ви ще е идеално симетрична. 
 
Останалите прически, които създават повече обем в косата - вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase