Снимка: Getty Images

Независимо дали ни харесва, или не, дали сме готови за нея, или не, есента е точно зад ъгъла. Но промяната на сезоните не трябва винаги да ни носи тъга, макар да заменяме любимото ни слънце с малко по-дъждовни дни. Имайте предвид, че всеки нов сезон носи със себе си нещо много вълнуващо, а именно нови модни тенденции. 

Макар все още някои от нас да очакват с нетърпение летните си почивки, или пък планират повторно море, ние лека-полека се подготвяме за есента. Времето вече ни подсказва, че денят ще става все по-хладен и по-къс, което ни напомня за промяната в гардероба. Докато ние чакаме последния момент за смяната на тениските с по-дълги блузи, от модните марки представят колекциите си за есента още през февруари. Сега е време и ние да надникнем в тях, за да ви осигурим лека преднина за следващия сезон. 
 
Модните подиуми бяха пълни с красиви и пищни визии, които бихме искали да притежаваме, но високите цени на дизайнерските дрехи и обувки не ни го позволяват. Въпреки това, тенденциите могат да се следват и с по-достъпни артикули, стига да знаете какво точно да търсите. Видяхме минимализъм от 90-те в дефилето на The Row и Miu Miu, както и възраждане на властните костюми при Chloe, Bottega Veneta и Ferragamo. 
 
По-долу разбиваме всички най-добри модни тенденции за есента на 2023 година.

Горещо червено

Розовото на Барби е смятано за цвета на лятото, но през есента огненият му брат ще открадне светлината на прожекторите. Червеното беше забелязано безброй пъти по подиумите в колекциите за есента на 2023 година, включително ефектните червени палта на Ferragamo и небрежните, но ефектни визии на Tory Burch. Тази година обаче цветът няма да е обикновен, а възможно най-наситен. Колкото по-смел нюанс изберете, толкова по-добре.
 
Останалите есенни тенденции, за които трябва да внимаваме - четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase